Missa inte chansen att följa med på en fullmatad och intressant resa till nordöstra Irland. Upplev charmiga irländska städer, njut av den gröna öns dramatiska landskap och framförallt provsmaka Irländsk whiskey.

Resan arrangeras av First Class Travel. Det är alltså inte ett klubbarrangemang men vi vill ändå informera om detta gyllene tillfälle.

Under decennier har de irländska whiskey-producenterna fört en tynande tillvaro i skuggan av sina skotska konkurrenter. Men nu är den irländska whiskeyn tillbaka med allt fler nystartade destillerier, vilket idag gör Irland till ett ytterst intressant whiskeyland. Under den här unika resan kommer vi att besöka ett antal destillerier och prova whiskey vid flera tillfällen. Vi kommer att lära känna både nya och traditionella whiskeysorter.

Vår resa börjar i den irländska huvudstaden Dublin med sina gästvänliga pubar och sitt glada musikliv. Här blir det bland annat besök med whiskeyprovning på Dublins whiskeymuseum och nygamla Teeling´s Distillery. Sen fortsätter vi till den trendiga nordirländska huvudstaden Belfast med sin konflikttyngda historia. Där ingår både stadsrundtur och en speciell ”whiskey”-promenad med provsmakningar på stans bästa whiskeybarer.

Under en heldagstur beger vi oss iväg till Bushmills destilleri uppe i norr. Längs den natursköna karga kusten, hittar vi den imponerande Giants’s Causeway, ”Jättens gångbro”, som består av märkliga vulkaniska stenformationer som enligt legenden ska ha skapats i samband med ett bråk mellan två jättar.

Från Nordirland fortsätter vi färden till centrala Irland för övernattning i Tullamore. På vägen stannar vi till i Kilbeggan och gör ett besök på det gamla destilleriet. Självklart missar vi inte heller konkurrenten Tullamore D.E.W. Båda två har nyligen återupptagit produktionen på sina respektive ursprungsorter efter en mångårig törnrosasömn.

Resan avslutas i Dublin och sista kvällen blir det avskedsmiddag med irländsk dans och folkmusik på välkända och anrika Abbey Tavern i Howth strax utanför Dublin.

Mer detaljer, pris, bokning finns här:

Whiskeyresa till Irland

Loading