Hej igen,

först av allt tack för ert stora intresse för flaskorna i vårt förra nyhetsbrev. Bunnahabhain är helt slut, Clynelsih och Laphroaig finns det ca 100 fl kvar av varje, dock är de som finns för omedelbar leverans slut. Vi hoppas nästa lev kommer 15 nov, men troligen kommer den inte komma förrän Lucia. detta beroende på att lagret i Tyskland är obemannat från 11 november och månaden ut, vilket är väldigt olyckligt med tanke på julförsäljning med mer men det är inte så mycket att göra åt tyvärr. Vi kommer skicka ut bet instruktioner till er som har beställt och väntar på dessa så fort fl finns för leverans igen.

Under tiden har följande flaskor ankommit DK och finns för omedelbar leverans.

Fyra st releaser i Svensk Whiskyförmedlings egna serie Chairmans Private Reserve nu tillgängliga för omedelbar leverans från Danmark . Den största batchen hittills innehåller 4 st rökare, också ovanligt för oss men dessa fat är verkligen bra och udda på en gång så då var det svårt att låta bli. fFrakt tillkommer med 150 sek för 1-3 fl, 4 fl och uppåt fraktfritt. 

Bowmore 1997 18 år CPR 14 58.6.% romfat nr 800321 1495 SEK 188 flaskor Doften är rund och mjuk med massor av frukt och vanilj. Frukten fortsätter att dominer i smaken men här dyker röken upp som ett komplement. Diverse andra smaker passerar snabtt revy utan at sätta någon egentlig karaktär på whiskyn. Väldigt snäll och rund whisky med tanke på alkoholhalt. Eftersmaken är lång, torr och rökig. Whiskyn gör sig ännu bättre med några droppar vatten. Kan en rökig whisky på 58,6% vara elegant så är det den här är. Massor av smaker utan att vara en käftsmäll.

Caol Ila 1996 20 år 56.9% romfat nr 819 1475 SEK 228 flaskor. Färsk ananans, hallonremmar, lite medicinala toner i den komplexa men i början mycket stängda doften. Behöver vatten och ett par minuter för att blomma ut. Smaken är mycket komplex med tropisk frukt, nötter, rök och en torr avslutning som mynnar ut i en lång härlig eftersmak. Denna whisky behöver ett par minuter i glaset för att släppa loss men det är värt den lilla väntan. Slinker ner väldigt lätt den här.

Bruichladdich 2001 14 år CPR 16 57,2% cnr 569 1195 SEK 126 flaskor Kola, vanilj , tropisk frukt i doften ackompanjerad av lätt rök. Typisk Laddie på ett bra sätt dock betydligt rökigare än vad jag är van att Bruichladdich är, lite mer åt Port Charlotte hållet utan att vara riktigt där. Smaken är av samma karaktär som doften och med en angenäm fyllighet som får alla smaker att dröja sig kvar i munnen extra länge. Den minst komplexa av dessa fyra men samtidigt den med tydligaste smaker. Hade det varit vin hade jag skrivit att den är strukturerad.

Ledaig 2000 15 år CPR 17 57% cnr 71 1195 SEK 138 flaskor Ett bra alternativ för alla rökfantaster därute är det stundtals utskällda destilleriet Ledaig. Kvaliteten i produktionen fram till millieskiftet var väl sådär men efter dt hverkar de ha fått ordning på grejorna. Destilleriet skulle inte göra bort sig om de fick flytta till södra Islay. Förutom rök, torv och kola i doften som får en att tänka Ardbeg finns även en karakteristisk citrusdoft. I smaken finns det återigen rök , torv , lite sälta, söt frukt. Eftersmaken är mycket lång torr och rökig. Rackarrökaren i gänget och den största överraskningen kvalitetsmässigt sett.

Som vanlig beställning via kontaktuppgifter nedan. Frakt tillkommer med 150 sek för 1-3 fl, 4 fl och uppåt fraktfritt.

swfabnov

Med vänlig hälsning

Andreas Magnusson

– owner/founder Svensk Whiskyförmedling AB – owner/founder of Chairmans Private Reserve label – Kingsbury Brand Ambassdor Scandinavia  contact: andreas@whiskyformedling.se mobile phone: 0046-70-2481980 office: 0046-19-263026 facebook: www.facebook.com/whiskyformedling

adress: Hjälmarbadsvägen 23 705 90 Örebro Sweden

Loading