“Den rikaste av dom rika”

 För att fira en historia med över 200 år av whiskeytillverkning tillkännager Laphroaig den efterlängtade lanseringen av Laphroaig Lore – deras rikaste single-malt whiskey någonsin. Laphroaig Lore lanseras på Systembolaget den 2 september 2016.

 Lore

Traditioner och kunskap om ett ämne eller inom en viss grupp, traditionellt sprids dessa berättelser muntligen från person till person.

 Som namnet antyder är det nya uttrycket inspirerat av traditioner och berättelser som gått i arv från generation till generation på Laphroaigs destillerier.

 Legenden säger att Laphroaig Lore går så långt tillbaka som till 1800-talet när bröderna Alexander och Donald Johnston uppfann och tog fram ett recept på en exceptionellt rik single-malt på den avlägsna skotska ön Islay. Över de kommande två århundradena fördes hemligheten bakom tillverkningen vidare från mästare till mästare som var och en har tillfört sin unika vision och smak men alltid  varit trogen den rika, runda torvkaraktären för vilken Laphroaig är känd och älskad.

 Idag vilar detta arv i händerna på nuvarande destilleri-mästare John Campbell. Med det bästa från en uppsättning av fattyper som inkluderar Bourbon och Oloroso kommenterar Campell resultatet som följande: ”Resultatet är enastående. Det är ett typexempel på vad man förväntar sig från en icke kylfiltrerad single malt whiskey. Ett mer naturligt rått uttryck där doftämnena kommer till sin fulla rätt med noter av havsmineraler, rök, kola, vanilj och nötter – exceptionellt rik med torv, bitig chilismak och en torr och söt eftersmak. Med en utsökt balans är Laphroaig Lore berättelsen om Laphroaig själv”.

 Färg: Djup mahogny

Doft: Rik och rökig med havsmineraler och en hint av aska och bitter choklad. Vanilj, orostad kastanj och en hint av kola med maltsötma. En droppe vatten tar fram en not av vispgrädde med inslag av fruktig och citrus.

Smak: Rik torvsmak med inslag av chili.

Finish: Kort och torr finish med söt eftersmak.

Laphroaig Lore har en alkoholhalt på 48 % och finns tillgänglig på systembolaget från den 2 September 2016. En flaska på 700 ml kommer med ett försäljningspris på 899 kronor.

Laphroaig Lore
Volym: 700 ml
Pris: 899 kr
Artikelnr: 40431-01
Alkoholhalt: 48 %

Laphroaig Lore - hi res image

Loading