Är i skriande behov av likvida medel så här kommer därför ett två mycket förmånligt erbjudanden.

 

Först ut är ett fat som jag nu känner mig tvungen att göra mig av med. Det är den whisky jag ägt, både privat och genom företaget, som ligger mig närmast om hjärtat. det är ett bourbon hhd med nummer 900160 destillerat på ett av mina aboluta favortidestillerier Glenfarclas 8 juni 2011, fyra dagar innan mitt första barns födelse. drömmen och tanken har varit att spara detta fat till hon blir vuxen och buteljera det till hennes bröllop eller dylikt. Men nu blir det inte så. Säljer detta fat som officiellt ägs av fadandel.dk i andelar istället och det blir 50 andelar a 5 fl var a 70cl i fatstyrka (Brukar bli lite högre än vanligt på Glenfarclasfat) Ambitionen är att buteljera det sommaren 2023 vid tolv års ålder, skulle det inte vara färdigt då får det ligga till 2026 när det blivit 15 år.

1500 sek att betala nu och ytterligare 1500 sek att betala vid buteljering inkl lev till Sverige.  OBS 30 andelar bokade redan, så endast 20 kvar, först till kvarn. 

Brian på Fadandel.dk skickar certifikat på er andel när ni betalt.  Beställning och betalning görs via Fadandel.dk/fadandele.

 

Och så ett mycket förmånligt erbjudande på Trilogysetet!!!

 

Frakt tillkommer med 150 sek för 1-3 fl, 4 fl och uppåt fri frakt. Alla beställningar och betalning görs via Fadandel.dk/tilbud som administrerar försäljningen och leveransen åt oss.

 

Dessa 3 fl finns (ord pris inom parentes)

 

– the grainy one. Dumbarton 1987 30 år 56.5% cnr 25290 177 fl bourbon hhd (1195 sek) ca 60 fl kvar nu 675 dkk ca 900 sek.

 

– the nobel one. Royal Brackla 10 år 59,6% 1st fill bourbon barrel cnr 310874 232 fl ( 795 sek) ca 110 fl kvar nu 395 dkk ca 500 sek

 

– the tasty one. Aultmore 2006 10 år 58.1% refill hhd cnr 308080 303 fl (695 sek) ca 150 fl kvar nu 395 dkk ca 500 sek.

 

OBS! Paketpris för alla 3 inkl frakt 1195 dkk ca 1600 sek (2895 sek som dock inkluderade 6cl sample av varje vilket inte det nu aktuella erbjudandet gör) OBS! 

 

Mina smaknoter se nedan.

 

Aultmore 2006 10 år – The Tasty One 58,1% refill hhd

Doft: Överraskande djup, något spritig utan att vara för ung. frisk doft av gröna äpplen, citrus och lite choklad i bakgrunden.

Smak: frukt, lite sälta, väldigt fyllig, ungdomen accentueras i smaken genom den relativt enkla smaken små låter spritigheten göra sig mer påmind men fortfarande utan att vara störande.

Eftersmak: Lång med torr inledning, nötter. går gradvis över mot sälta för att avsluta på ett sötare sätt.

Balans: Väldigt intressant whisky som trots sina relativa ungdom håller hög kvalitet rakt igenom. Så gott som fri från barnsjukdomar och visar att smaken inte sitter i färgen,

 

Dumbarton 1987 30 år – The Grainy One 56.5% bourbon barrel

Doft: Initialt spritig, måste luftas 15-20 min innan den ska avnjutas. Sedan tydlig majsdoft, sötma, lite citrus och örter nästan som i en lagrad tequila. 

Smak: Något spritig, skarp smak men och så gott det som finns under detta är. Sötma, frukt, sälta, förvånansvärt mycket åt malthållet. Hade förväntat mig mer av en typisk grainsmak a la Invergordon 1972 och Strathclyde 1987 men de bourbonlika smakerna vill inte infinna sig. 

Eftersmak: Medellång. Söt till en början för att bli torrare och torrare och även en örtig tendens i slutet. 

Balans: Fantastisk trevlig whisky som vi tänkt låta ligga 10 år till på fat men ödet ville annorlunda och kvaliteten är redan mycket hög. Blir bara bättre och bättre för varje sipp du tar. en whisky det tar lite tid för att visa sitt rätta jag.

 

Royal Brackla 10 år – The Noble One 59.6% first fill barrel

Doft: Smörkola, sedan ung doft och citrus. Övergår i äpplen. 

Smak: Väldigt mjuk och rund smak trots sin ungdom.  Lite sälta, svag frukt. mycket subtil.

Eftersmak: Torr, örtig, lång, elegant. 

Balans: Den mest eleganta och subtila av de tre. en bjudwhisky deluxe till de som inte är så insatta i whisky men du känner att de behöver få känna skillnaden mellan blend eller standardmalter och singlecask cask strength whisky. vinner på vatten och luftning då öppnar den sig betydligt mer.

 

Mvh Andreas

Loading