Julklappstips från folk o folk
Sannas tips: Grönstedts P.LEX Special Edition 2016

Petters cognac så klart!
Petter med P.LEX av Grönstedts

Förutom att Petter varit med om att ta fram själva blenden är förpackningen skapad utifrån Petters ryggtatuering. Det finns ett fåtal flaskor kvar av den limiterade utgåvan om 1000 flaskor. 500 ml, 899 kr.

Mats tips: The Irishman 70

Stor irländare i liten flaska.
The Irishman 70

En mjuk och trevlig trippeldestillerad whisky från Irland som är klassad som en blended, men som istället för kolonndestillerad grain whisky innehåller Old Pot Still whisky.
Nr 403, 350 ml, 149 kr. Finns i 144 butiker.

Bunnahabhain Mòine
 
Rasmus tips: Bunnahabhain Mòine

Prova till sillen!

En whisky från Islay med tydlig rökkaraktär. Gör som Henrik Aflodal skrev i en recension: låt Moíne ersätta snapsen till sillen! – Den tog båda ölsorterna till en ny nivå och förstärkte maten på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Borde finnas i varje hem! Nr 10106, 700 ml, 396 kr. Finns i 411 butiker.

 
Kavalan Solist Sherry Cask
Christians tips: Kavalan Solist Sherry Cask

Worldwide Whiskey Producer of the Year.

En special edition lagrad på oloroso sherry fat. Buteljerad för hand på destilleriet utan färgämnen eller kylfiltrering. Mörkt russinfärgad med en ren och komplex doft med flera dimensioner av torkad frukt, nötter och kryddor liksom toner av marsipan och vanilj. Nr 85319, 700 ml, 1299 kr. Finns i 87 butiker.

Jack Daniels 150th Anniversery
Jack Daniels 150th Anniversery, Limited edition
Ytterligare 1000 flaskor släpptes 13 december.

De jubileumsflaskor som släpptes i oktober och november sålde snabbt slut och vi vet att många som försökte beställa blev utan. Vi har nu lyckats få tag i ytterligare flaskor.

Flaskan innehåller en whiskey med högre alkoholhalt än den traditionella Jack Daniel’s, 43% mot den vanliga som ligger på 40%. Whiskeyn är en smakrik, kryddig whiskey med karaktär av kolade ekfat, inslag av torkade aprikoser, nötter, smörkola, apelsin och vanilj. 700 ml, pris 349 kr.

 
Otto Hermelin
Lärorikt möte
Otto forskar om maltwhisky!

Under snart 5 år har Otto Hermelin undersökt maltwhisky med inriktning på hur temperatur och luftfuktighet påverkar fatlagringsprocessen och slutprodukten. Studierna bedrivs på fyra Islay-destillerier samt på Mackmyra i Sverige. Mats har träffat Otto för att få veta mer.

Loading