Nu rullar våren på med ett pärlband av intressanta provningar. Måndagen den 21 mars avnjuter vi Last Great Malts i ledning av Erland Gunnarsson, Whisky Ambassador från Bacardi Sweden. Ett whiskyproffs med ett mycket spännande utbud av whiskys!

Fem destillerier

De destillerier som ingår i The Last Great Malts drivs alla av Bacardis dotterbolag John Dewar & Sons, Ltd. De är Aberfeldy, Aultmore, Craigellachie, Royal Brackla och Deveron.
De har flera utgåvor vardera så vi får lätt ihop en provning som omfattar minst sex glas. Exakt vilka bestäms när vi är lite närmre provningen och då i samråd med Erland som har koll på lagerställning och annat viktigt. Vi tror detta kan bli en av våra mera spännande line-ups, kolla bara här:

Aberfeldy Distillery
Mångfaldigt prisbelönade såväl blended som rena malt. Exempelvis Dewar’s White Label, Aberfeldy 12, 16 och 21 år samt deras exklusiva Dewar’s Signature. Alla lika frestande!

Aultmore Distillery
På den svenska marknaden har Aultmore flera utgåvor för oss att välja bland, exempelvis deras 12-åring, 25-åring och en 1990 Sherry Hogshead. Whiskys som inte dansat på alla whiskyälskares gom!

Craigellachie Distillery
Merparten av produktionen går till Dewar’s blended, det är ett av ägarnas huvudskäl med produktionen. Men de ger också ut många whiskykännares särskilt uppskattade maltutgåvor, till exempel deras 13-, 17- 19- och 23-åringar. Mycket, mycket speciell whisky!

Deveron Distillery
Det är bara runt 10 procent av produktionen som ges ut som malt! Resten försvinner in i Dewar’s olika blended whiskys. Inget märkligt med det men desto mer spännande att prova deras maltwhisky!
Och minsann, i oktober 2015 släppte Macduff/Glen Deveron Distillery 12- och 18-åringar som ännu inte släppts i Sverige.
Men de finns ändå och Erland vet var…

Royal Brackla
Destilleriet, som är ett av de få som får heta ”Royal”, firade 200 år 2012. 1998 köpte Bacardi in sig och säkrade drift och framgång. De erbjuder olika spännande utgåvor som deras 12-, 16- och 21-åring. Ingen av dessa är släppta på Systembolaget. Än.

Bokning Last Great Malts

Mejla din anmälan till bokning@worldwhisky.se snarast och absolut senast 16 mars. Uppge ditt namn, medlemsnummer samt hur många personer bokningen avser.
Provningen kostar 350 kronor för medlemmar, 450 kronor för gäster, och hålls som vanligt på Maddes Restaurang, pub & café vid Rådhustorget i Landskrona. Provningsstart 19:00 men välkommen en stund innan för en stunds mingel.

Loading