UNNA DIG FESTLIGA SMAKER MED BOWMORE® 15 YEAR OLD DARKEST

MED EN VINTERVÄRMANDE WHISKY ELLER PERFEKT BLANDAD MED VARM CHOKLAD

Bowmore® 15 Year Old Darkest finns tillgänglig på Systembolaget

529 SEK | ABV 43 % | 700ml

Bowmore_darkest

SKÅLA FÖR VINTERN

Vinter är här med full kraft, omfamna det isigt kalla i dessa mörka månader och tina upp med hyllade ‘Bowmore Darkest’ som skapats av det äldsta destilleriet på ön Islay, beläget utanför Skottlands västkust. Whiskyn har lagrats i gamla bourbon fat i kyliga källare i det legendariska Bowmore No.1 Vaults sedan legat sina sista 3 år i Oloroso sherryfat för att ge den sin signaturfärg (Darkest) och värmande smak. Med en smakprofil bestående av sirapskola, hasselnötter och fikon passar den perfekt under årets kallaste månader.

TONER AV VINTER

Bowmore Darkest har en rik doft med toner av torkad frukt, mörk choklad och en gnutta av Bowmores speciella rökighet innan smakerna utvecklas till kola, russin som värmer gommen och hela kroppen. Eftersmaken är robust och komplext med en antydan till sherry och en smak som påminner om en härlig fruktkaka.

BOWMORE VARM CHOKLAD – ETT VÄRMANDE RECEPT

Till vinterns bäcksvarta kvällar eller sportlovseftermiddar i fjällstugan gör sig Bowmore Darkest utmärkt i en varm choklad. Med en enkel twist kan du göra en riktigt lyxig variant på den klassiska drycken. Whiskyns lätta rökighet och tonerna av soltorkad frukt, choklad, kola och nötter gör sig perfekt med kakao. Med den perfekta balansen av whisky, choklad och varm mjölk är detta ett riktigt nöje. Antingen kan du göra en riktigt lyxig variant (recept nedan) eller så kan du enkelt förgylla din vanliga kopp varm choklad med en skvätt Bowmore Darkest.

Oavsett om den drycks rent eller i en varm choklad så är Bowmore® 15 Year Old Darkest den ultimata whiskyn för vinterns mörka månader, beskriven som ”felfri” av whiskylegenden Jim Murray.

Ingredienser
50ml Bowmore® 15 Year Old Islay Single Malt Scotch Whisky

15ml körsbärslikör
10ml kanelsirap, 250ml mjölk
11 gram chokladpulver, 1 kanelstång

 
Tillvägagångssätt
1. Värm mjölken i en panna och blanda med chokladpulver direkt i koppen
2. Tillsätt Bowmore® 15 Year Old och resterande ingredienser; rör om
3. Garnera med en kanelstång och pudra över kakaopulver

 

Loading